Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες μέχρι Πέμπτη. Πτώση θερμοκρασίας από Παρασκευή. Πρώτη εκτίμηση για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Θερμό ρεύμα αέρα παραμένει στην περιοχή μας που κατά διαστήματα θα μας προσεγγίζει πιο θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία να ανεβαίνει παραμένοντας πάνω της κανονικής που όταν θα μας προσεγγίζει πιο θερμό ρεύμα αέρα θα είμαστε πολύ πιο πάνω της κανονικής. Από Παρασκευή 8 Απριλίου η θερμοκρασία σημειώνει πτώση με την υποχώρηση του πιο θερμού ρεύματος αέρα.

Μια μικρή περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας φαίνεται αρχές της επόμενης εβδομάδας Δευτέρα και Τρίτη 11-12 Απριλίου αλλά από Τετάρτη 13 Απριλίου και μετά φαίνεται εκ νέου άνοδος θερμοκρασίας. Όπως έχω πει πριν ακόμα μπει ο Απρίλιος ότι αυτός ο μήνας θα είναι θερμός που τις περισσότερες ημέρες η θερμοκρασία θα είναι πάνω της κανονικής με τις βροχές να μην είναι πολλές αλλά να υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε βροχές μετά τις 15-16 Απρίλη το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και την επόμενη εβδομάδα της Μεγάλης Εβδομάδας με θερμοκρασίες πιο κοντά στις κανονικές.

Πέραν των υψηλών θερμοκρασιών μας ταλαιπωρεί και η σκόνη για αυτό οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να προσέχουν. Μέχρι και Παρασκευή 8/4 παραμένει η σκόνη στην περιοχή μας που κατά διαστήματα θα δεχόμαστε περισσότερη με τα ποσοστά της να είναι αυξημένα. Σάββατο και Κυριακή υποχωρεί αλλά ίσως να μην καθαρίσουμε εντελώς όμως θα είναι πιο κάτω τα ποσοστά της σε σχέση με αυτές τις ημέρες.

Στις θερμοκρασίες που σας παρουσιάζω και πιο κάτω όσο αφορά τις μέγιστες κάποιοι παράγοντες θα παίξουν ρόλο στο πόσο πιο ψηλά μπορούν να φτάσουν. Η σκόνη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα με την θολούρα που προκαλεί αλλά και οι υψηλές νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά περιόδους ενδεχομένως να κρατήσουν τις θερμοκρασίες κοντά στις τιμές που σας αναφέρω αλλά δεν αποκλείεται τοπικά να πάμε και πιο πάνω στο εσωτερικό κομμάτι του νησιού.

Τρίτη 5 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας με το πιο θερμό ρεύμα αέρα όμως να βρίσκεται σχετικά κοντά μας και συγκεκριμένα δυτικά-νοτιοδυτικά μας στη περιοχή της Κρήτης με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο. Κάποιο χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας δεν αναμένεται να φέρει βροχές στην περιοχή μας αλλά αντ αυτού ανεβάζει πιο θερμό ρεύμα αέρα σε ανατολική Μεσόγειο.

Καιρός: Με ηλιοφάνεια και νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα που κατά περιόδους θα είναι πιο αυξημένες αλλά και σκόνη στην ατμόσφαιρα που θα αυξηθούν τα ποσοστά της από το βράδυ προς το Τετάρτη.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 31 βαθμούς και στα Παράλια 24 έως 27 βαθμούς. Στα ορεινά 19 έως 24 βαθμούς και έως 28 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βορειοανατολικός-Νοτιοανατολικός 2 έως 3 μποφόρ. Στα βόρεια, νοτιοδυτικά και πιο τοπικά στο εσωτερικό έως 4 μποφόρ.

Τετάρτη 6 Απριλίου
Θερμό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή μας αλλά υποχωρεί λίγο το πιο θερμό ρεύμα αέρα με μικρή ανεπαίσθητη πτώση της θερμοκρασίας. Κάποια χαμηλά βαρομετρικά που βρίσκονται στην περιοχή δεν αναμένεται να αλλάξουν τον καιρό μας από θέμα βροχών.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια αλλά και σκόνη στην ατμόσφαιρα με πιθανή μικρή μείωση στα ποσοστά της σε σχέση με την Τρίτη βράδυ.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 30 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 26 βαθμούς. Στα ορεινά 19 έως 24 βαθμούς και έως 27 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Βορειοδυτικός-Νοτιοδυτικός 3 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Πέμπτη 7 Απριλίου
Θερμό ρεύμα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας όμως μας προσεγγίζει το πιο θερμό με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί άνοδος θερμοκρασίας κυρίως εσωτερικό και ορεινά. Χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Κύπρου προς Μαύρη Θάλασσα θα δώσει τοπικού χαρακτήρα βροχές σε περιοχές της Ελλάδας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα με την σκόνη να συνεχίσει να παρατηρείται με αύξηση στα ποσοστά της από το μεσημέρι και μετά.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 31 βαθμούς και στα Παράλια 23 έως 25 βαθμούς(λόγω της θαλάσσιας αύρας εν ανεβαίνει). Στα ορεινά 21 έως 25 βαθμούς και έως 29 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Νότιος-Νοτιοδυτικός 2 έως 4 μποφόρ.

Παρασκευή 8 Απριλίου
Το χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Κύπρου κινείται ανατολικά αφήνοντας δροσερό ασταθές ρεύμα αέρα να κινηθεί λίγο πιο νότια που αυτό θα εκτοπίσει το πιο θερμό ρεύμα αέρα αλλά και το θερμό με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Βροχές βόρεια της Κύπρου χωρίς να φαίνεται να επηρεάζεται το νησί μας.

Καιρός: Με κυρίως ηλιοφάνεια παρόλο που το πρωί θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα με την σκόνη να είναι σε αυξημένα ποσοστά αλλά να μειώνονται τα ποσοστά της από αργά το απόγευμα προς βράδυ.

Μέγιστες θερμοκρασίες: Εσωτερικό έως 26 βαθμούς και στα Παράλια 21 έως 24 βαθμούς. Στα ορεινά 16 έως 21 βαθμούς και έως 23 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμος: Δυτικός 3 έως 4 και παροδικά και τοπικά έως 5 μποφόρ.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.