Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς το 2022

Η λίστα του Global Finance με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζήσει κανείς το 2022, δημοσιοποιήθηκε. Με βάση οκτώ διαφορετικές παραμέτρους, που υπολογίζουν και συγκρίνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων των αστικών περιοχών, όπως η οικονομία, ο πολιτισμός, ο πληθυσμός, το περιβάλλον κλπ. η φετεινή λίστα λαμβάνει υπόψιν και τους θανάτους από κορονοϊό ανά χίλιους κατοίκους σε κάθε χώρα, αντικατοπτρίζοντας τη νέα, παγκόσμια πραγματικότητα.

Με στοιχεία από τα Global City Power Index, Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Statista και Macrotrends, η λίστα επιχειρεί να δώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα, συνδυάζοντας παραδοσιακές μετρήσεις με νέους παράγοντες.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο, το οποίο ναι μεν δεν συγκέντρωσε πόντους σε σχέση με την Covid-19, αλλά πήγε πολύ καλά σε ο,τι αφορά τον πολιτισμό, την προσβασιμότητα και την αύξηση του πληθυσμού.

Το Τόκιο βρίσκεται στην δεύτερη θέση, με αδυναμία μόνο στο θέμα του πληθυσμού, ο οποίος παρουσιάζει μείωση την τελευταία δεκαετία. Ακολουθεί η Σαγκάη, λόγω του σχετικά χαμηλού αριθμού αθνάτων από Covid-19, αλλά και την αύξηση του πληθυσμού. Η Σιγκαπούρη και η Μελβούρνη κατέλαβαν την 4η και την 5η θέση.

Οι 20 καλύτερες πόλεις για το 2022

 1. Λονδίνο
 2. Τόκιο
 3. Σαγκάη
 4. Σιγκαπούρη
 5. Μελβούρνη
 6. Σίδνεϊ
 7. Παρίσι
 8. Πεκίνο
 9. Νέα Υόρκη
 10. Αμστερνταμ
 11. Χονγκ Κονγκ
 12. Ντουμπάι
 13. Σεούλ
 14. Κοπεγχάγη
 15. Τορόντο
 16. Βερολίνο
 17. Ελσίνκι
 18. Στοκχόλμη
 19. Ζυρίχη
 20. Βιέννη

 

Πηγή