Το Google Maps αναβαθμίζεται με πολύ χρήσιμες νέες λειτουργίες

Εάν προγραμματίζετε τα ταξίδια σας για το καλοκαίρι, γνωρίζετε πολύ καλά πόσο χρήσιμο εργαλείο μπορεί να αποδειχθεί η υπηρεσία Google Maps. Στις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες εμφάνισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των μετρητών ταχύτητας της τροχαίας, έρχονται να προστεθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες νέα εξίσου ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Ένα από αυτά είναι η εμφάνιση των τιμών που θα κληθείτε να πληρώσετε στα διόδια της διαδρομής σας, αλλά και η εμφάνιση εναλλακτικών διαδρομών για να τα αποφύγετε όσο είναι εφικτό. Από αυτόν τον μήνα θα δοκιμαστεί η λειτουργία σε ΗΠΑ, Ινδία, Ινδονησίας και Ιαπωνία, αλλά σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Ακόμη, για τις διαδρομές εντός πόλης θα εμφανίζονται στον χάρτη τα φανάρια και τα σήματα STOP, αλλά και ενισχυμένες πληροφορίες για τα σπουδαιότερα τοπωνύμια σε ορισμένες πόλεις, μαζί με πληροφορίες για το φάρδος των δρόμων, τις διαβάσεις και τις νησίδες. Θα δούμε αυτή τη λειτουργία στο Google Maps μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ειδικά για τους χρήστες συσκευών της Apple θα προστεθεί ένα νέο widget για την αρχική οθόνη, από το οποίο θα έχετε άμεση πρόσβαση στις διαδρομές που έχετε καταχωρήσει στην καρτέλα Go, ενώ οι κάτοχοι Apple Watch θα έχουν άμεση πρόσβαση σε συντομεύσεις για τις διαδρομές Home, Work ή οτιδήποτε άλλο έχουν ρυθμίσει ως προκαθορισμένο.

 

Πηγή