Με το Google Multisearch μπορείς να ενισχύσεις σημαντικά την αναζήτηση σου

Πόσες φορές προσπαθήσατε να βρείτε το τέλειο ύφασμα ή οδηγίες για να φροντίσετε τα φυτά σας, αλλά δεν γνωρίζατε την ακριβή ορολογία για να προχωρήσετε στην αναζήτηση σας στο Google Search;

Η Google έρχεται να διευκολύνει τους χρήστες προκειμένου να βρίσκουν αυτό που πραγματικά ψάχνουν, ακόμη και αν δεν γνωρίζουν πως λέγεται. Η νέα λειτουργία ονομάζεται Multisearch και ενσωματώνεται σταδιακά στο εργαλείο Google Lens για να πραγματοποιείτε αναζήτηση χρησιμοποιώντας εικόνες και κείμενο ταυτόχρονα.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι απλός. Από την εφαρμογή Google για συσκευές Android και iOS, αρκεί να πατήσετε στο εικονίδιο της κάμερας για να ανοίξει το εργαλείο Google Lens και από εκεί μπορείτε είτε να αναζητήσετε κάποια από τις φωτογραφίες και τα screenshots που έχετε στην γκαλερί σας είτε να τραβήξετε μια νέα φωτογραφία. Έπειτα, με ένα σύρσιμο του δακτύλου προς τα επάνω εμφανίζεται η επιλογή “Add to your Search”.

Με το Multisearch μπορείτε να ρωτήσετε κάτι σχετικό για το αντικείμενο που έχετε μπροστά σας ή άλλες συναφείς ερωτήσεις. Για παράδειγμα εάν ανεβάσετε μια φωτογραφία από ένα κόκκινο φόρεμα μπορείτε να γράψετε τη λέξη «πράσινο» για να δείτε αν υπάρχει και σε αυτήν την απόχρωση. Ένα άλλο παράδειγμα είναι να φωτογραφίσετε ένα φυτό στο μπαλκόνι σας, το οποίο αναγνωρίζεται άμεσα από το Google Lens, και να ζητήσετε οδηγίες για την φροντίδα του.

Το Multisearch είναι διαθέσιμο σε beta έκδοση για την Αγγλική γλώσσα και μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σύντομα θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Πηγή