Η Meta θα κυκλοφορήσει τα πρώτα AR Glasses της το 2024

Όταν ο Mark Zuckerberg έπαιρνε την απόφαση να μετονομάσει τη Facebook σε Meta και να επενδύσει στην ανάπτυξη του περίφημου metaverse, ήταν ξεκάθαρος πως βλέπει το συγκεκριμένο project ως το μεγαλύτερο προσωπικό στοίχημα και φιλοδοξεί μάλιστα να είναι αυτός που θα γυρίσει τη σελίδα για όλο τον κόσμο της τεχνολογίας.

Άμεσα συνυφασμένο με το metaverse είναι και το project της ανάπτυξης των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR Glasses) της εταιρείας, η οποία έχει θέσει στόχο την πώληση δεκάδων εκατομμυρίων τεμαχίων μέχρι το 2030. Η αρχή θα γίνει με την πρώτη γενιά το 2024, η οποία ονομάζεται Nazare και θα προσφέρει στον χρήστη πλήρη αυτονομία από άλλες συσκευές, μπαταρία διάρκειας 4 ωρών, εμπρόσθια κάμερα, microLED projectors, τεχνολογία eye-tracking και στερεοφωνικό ήχο.

Για αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο οι προσδοκίες είναι χαμηλές σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, καθώς το κόστος θα είναι αρκετά υψηλό. Ευελπιστεί, ωστόσο, ότι το λανσάρισμα τους θα καταγραφεί στην ιστορία ως κάτι αντίστοιχο με εκείνο του πρώτου iPhone από την Apple και παράλληλα θα βοηθήσει την εταιρεία να φύγει από τη σκιά των Apple και Google.

Την ίδια χρονιά, η Meta θα κυκλοφορήσει και μια έκδοση που ονομάζεται Hypernova, η οποία θα λειτουργεί σε συνεργασία με το smartphone του χρήστη, θα διαθέτει μικρότερες οθόνες και θα εμφανίζει ειδοποιήσεις μπροστά στα μάτια του χρήστη. Επιπλέον θα δούμε το 2024 και μια νέα γενιά των γυαλιών Ray-Ban Stories.

Από εκεί και πέρα, η Meta σκοπεύει να κυκλοφορήσει νέες γενιές των αυτόνομων AR Glasses το 2026 και το 2028 με ελαφρύτερη κατασκευή και πιο προηγμένες τεχνολογίες. Να σημειωθεί, επίσης, ότι όλα τα μοντέλα θα χρησιμοποιούν τελικά μια έκδοση του Android OS που θα μετονομαστεί σε AR OS, αντί να προχωρήσουν στην ανάπτυξη δικού τους λειτουργικού συστήματος.

Πηγή