Το Nearby Share θα σου επιτρέπει να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ των συσκευών σου σαν το AirDrop

Παρά το γεγονός ότι το Nearby Share είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, η Google δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να το μετατρέψει σε πραγματικό αντίστοιχο του AirDrop της Apple για το οικοσύστημα της. Η εταιρεία, όμως, δεν έχει σταματήσει να αναβαθμίζει το εργαλείο και σταδιακά προσθέτει ακόμα περισσότερες δυνατότητες προκειμένου να διευκολύνει τους χρήστες να μεταφέρουν τα αρχεία και τις εφαρμογές τους από συσκευή σε συσκευή.

Το τελευταίο εύρημα είναι η δυνατότητα Self Share, η οποία δοκιμάζεται από τις αρχές Ιανουαρίου και είναι αρκετά πιθανό ότι θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα στο προσεχές συνέδριο Google I/O 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Μαΐου 2022. Η συγκεκριμένη δυνατότητα θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν αρχεία όπως φωτογραφίες, έγγραφα, videos, αλλά και εφαρμογές μεταξύ των συσκευών όπου χρησιμοποιείται το ίδιο Google account χωρίς να χρειάζεται να δοθεί έγκριση από την συσκευή που τα παραλαμβάνει.

Μέχρι στιγμής, το Nearby Share σου δίνει μεν τη δυνατότητα να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ των συσκευών του ίδιου Google account, αλλά θα πρέπει πρώτα να εγκρίνεις τη μεταφορά από την δεύτερη συσκευή για να προχωρήσει η διαδικασία. Με το Self Share, παύει να υφίσταται αυτό το προαπαιτούμενο και σαφέστατα η μεταφορά πραγματοποιείται πολύ πιο γρήγορα και εύκολα, όπως συμβαίνει με το AirDrop της Apple για συσκευές του ίδιου Apple ID.

Δεν αποκλείεται πως όταν φτάσουν οι ημέρες του Google I/O 2022 θα ανακοινωθούν ακόμη περισσότερες νέες λειτουργίες που αφορούν το Nearby Share, μαζί με όλα τα νεότερα για το Android 13 και τις υπόλοιπες εφαρμογές – υπηρεσίες – projects της Google.

 

 

 

Πηγή