Η Twitter θα προσθέσει επιτέλους edit button

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Twitter μετά την εξαγορά του 9.2% των μετοχών από τον Elon Musk, ένα ποσοστό που μπορεί να είναι μικρό σαν νούμερο, αλλά δεν παύει να τον καθιστά μεγαλομέτοχο της εταιρείας.

Σε συνέχεια όσων συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, η Twitter ανακοίνωσε πως ο Elon Musk αποτελεί πλέον το νέο μέλος του ΔΣ της εταιρείας και για όσο χρόνο υπηρετεί σε αυτό το πόστο δεν θα έχει δικαίωμα να πάρει στην κατοχή του ποσοστό μεγαλύτερου του 14.9% στην εταιρεία.

Η δεύτερη πολύ σημαντική εξέλιξη αφορά την πρόταση του Musk για προσθήκη του περίφημου edit button για τα tweets. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθεί αυτή η δυνατότητα στους συδρομητές του πακέτου Twitter Blue, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας (π.χ. αν θα υπάρχει χρονικός περιορισμός και δυνατότητα να βλέπεις το ιστορικό της επεξεργασίας).

 

Η ιδέα πίσω από την προσθήκη του edit button είναι για να διευκολυνθούν οι χρήστες στην επιδιόρθωση τυπογραφικών ή ορθογραφικών λαθών χωρίς να χάνονται τυχόν απαντήσεις και συζητήσεις γύρω από το tweet που έκαναν. Είναι μια τεράστια αλλαγή πλεύσης από την εταιρεία, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν ήταν κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο προσθήκης edit button. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η επικείμενη προσθήκη δεν επηρεάστηκε από τη στάση του Elon Musk, καθότι είχε αποφασιστεί πριν από αρκετό καιρό.

Σε άλλες νέες λειτουργίες που αναμένονται στο Twitter συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα να συντάσσεις και να δημοσιεύεις tweets από κοινού με άλλους χρήστες, αλλά και να κοινοποιείς στους followers τη μουσική που ακούς.

 

Πηγή